Voz ima problem sa kočenjem, koji je verovatno izazvan nesrećom.

Strašna nesreća desila se u nemačkom gradu u Hirtu, gde je voz nalateo na grupu radnika koji su radili na pruzi. Dve osobe su poginule, a šest povređeno, javlja Bild.

Vatrogasna brigada i policija ubrzo su stigli na lice mesta, a pruga je blokirana. Izan mesta nesreće kružio je helikopter hitnih službi. Nesreća se dogodila na otvorenom putu, nadomak jedne višespratnice. Uzrok nesreće još nije poznat, javlja Bild pozivajući se na izvore iz policije.

Prema prvim informacijama, radnike je u četvrtak na oko 10,5 kilometara između Hirta i Brila udario brzi putnički voz ICE koji je saobraćao od Severnog mora ka Koblencu. Kako je saopštila federalna policija, povređeni nisu zadobili fizičke, već psihičke traume. Njih nije udario voz, ali su bili svedoci kako su dvojica njihovih kolega poginula. U slučaju naglog kočenja povređena je i jedna osoba u vozu, prenosi Telegraf.

Prema podacima "Nemački železnica", u vozu je bilo oko 50 ljudi. Morali su da ostanu u vozu satima nakon nesreće, a o njima su brinuli rukovodioci hitne pomoći i policajci.

Pomeranje voiza sa mesta za sada nije moguće, rekao je portparol železnice. Voz ima problem sa kočenjem, koji je verovatno izazvan nesrećom.

Autor: Telegraf

#nesreća

#pruga

#voz