Budući da počinioci imaju 12 i 13 godina, ne podležu krivičnom zakonu

Dve devojčice su osumnjičene za ubistvo 12-godišnje učenice koja je pronađena mrtva u šumskom području u zapadnoj Nemačkoj tokom vikenda, saopštilo je danas Tužilaštvo.

Kako prenosi Reuters, u slučaju koji je šokirao Nemačku, policija je pronašla telo devojke po imenu Luiz, blizu biciklističke staze u šumi u nedelju.

Istraga je utvrdila da je devojčica umrla od posledica ranjavanja nožem, rekao je novinarima tužilac Mario Manvajler, dodajući da još nije pronađeno oružje, prenose Novosti.

- Smatramo da je ovaj zločin počinilo dvoje dece - rekao je Manvajler.

Budući da počinioci imaju 12 i 13 godina, ne podležu krivičnom zakonu koji se u Nemačkoj može primeniti na maloletne osobe tek sa navršenih 14 godina. Oni su u nadležnosti Kancelarije za mlade. Manvajler je naveo da nije bilo dokaza da je neko drugi bio umešan, niti da je bilo seksualnog napada. On nije izneo više detalja o slučaju.         

Lokalni mediji preneli su da su počinioci zločina devojčice, što je i tužilac kasnije potvrdio. Stanovnici malog grada Frojdenberga, oko 80 kilometara istočno od Kelna, bili su u šoku i zastave su spuštene na pola koplja.

Autor: Novosti

#Nemačka

#UBISTVO

#telo

#telo devojčice

#vršnjakinje

#šuma