Jedan od omiljenih glumaca na današnji dan izgubio je borbu sa opakom bolešću

Neboja Glogovac (49) nas je na današnji dan pre tačno pet godina napustio, a kako se pisalo on je kasno osetio simptome bolesti, te je krajem januara hospitalizovan.

Proslavljeni glumac izgubio je bitku, a podmukla bolest je brzo napredovala, te ga je odnela posle samo dva meseca borbe 2018. godine, piše Informer.

Slavni glumac hrabro se borio i svakodnevno odlazio na terapije koje su mu specijalisti onkologije i pulmologije odredili.

Invazivan kancer pluća brzo je metastazirao napao je njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Foto: Pink.rs

Gostujući u jednoj emisiji, supruga Nebojše Glogovca otkrila je šta bi volela da kaže svojoj ćerki o njenom ocu.

- Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive – kazala je Milica Glogovac.

Prošlo je pet godina otkada nas je prerano napustio velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac u 49. godini posle kraće bolesti, a samo godnu dana nakon toga upokojila se i njegova majka Milena. Otac Milovan Glogovac u dirljivom razgovoru sa Marinom Rajević Savić otkrio je da bol ne prolazi, ali da snagu pronalazi u veri.

- Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećanja da je to naše dete. Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor. Nebojša je prvo upisao psihologiju. Jedan od profesora, Braca Ognjanović, šalio se kako je on od Nebojše napravio glumca jer ga je oborio dva puta. Kad je video da tu treba mnogo da se "zapne", da se radi, odlučio se za glumu. Ja sam isprva mislio kako neće uspeti da upise glumu. Moj uslov je bio da upiše i teologiju. Nebojša je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam "bolje da bude dobar glumac, nego loš sveštenik". I dalje smatram da je završio teologiju, mnoogo bi mu koristilo u poslu kojim se bavio - istakao je Milovan.

Autor: informer.rs

#glumac

#godisnjica

#nebojsa glogovac

#preminuo