Uhapšen i optužen za ubistvo i neopreznu vožnju.

Dvoje dece je poginulo, a još šestero je povređeno nakon što je gradski autobus udario u dečji vrtić u Lavalu, gradiću severno od Montreala. Vozač autobusa je uhapšen i optužen za ubistvo i neopreznu vožnju.

Desetine policijskih i vozila hitne pomoći stajalo je pored blokiranog puta koji vodi do vrtića. Portparolka policije Lavala Erika Landri identifikovala je vozača kao 51-godišnjaka, ali nije objavila njegovo ime.

Gradonačelnik Lavala Stefan Bojer rekao je da vozač radi za Societe de transport de Laval oko 10 godina.

Muškarac koji živi u blizini vrtića rekao je da je požurio na mesto nesreće i da su on i troje roditelja uspeli savladati vozača, za kojeg je rekao da je izašao iz autobusa, skinuo odeću i počeo da vrišti, piše Avaz.

- Prvo što je uradio je da je skinuo svu odeću nakon što je otvorio vrata autobusa. Samo je vikao, nije bilo reči koje su izlazile iz njegovih usta - rekao je Hamdi Benčhabane.

Vrtić se nalazi na kraju prilaza sa slepe ulice. U slepoj ulici postoji autobuska stanica, ali je vozač morao skrenuti s puta i krenuti niz dugi prilaz da bi udario u zgradu. Premijer Džastin Trudo rekao je da njegov ured "pomno prati situaciju".

Autor: Avaz