Insistira da je pokušao da je siluje

Kako prenosi portal Mondo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je kućna pomoćnica F. Z. (39) zbog sumnje da je u noći između 2. i 3. februara na svirep način ubila penzionera Dragana V. (70) u njegovom stanu na Vračaru. Osumnjičena je na saslušanju priznala ubistvo, tvrdeći da je to uradila u samodbrani, jer je hteo da je siluje preteći joj nožem.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da joj odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke, da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. F. Z. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Zločin je otkriven 3. februara nakon što se Dragan V. nije javljao na telefon svojim rođacima. Policija je sutradan uhapsila F. Z, koja je Draganu povremeno čistila stan. Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičena je na saslušanju do detalja priznala zločin tvrdeći da je ubila Dragana V. u samoodbrani jer je hteo da je siluje. Navodno je došla kod njega u stan da čisti i kad je završila, od joj je tražio seksualni odnos, a ona nije htela pa joj je zapretio nožem. Uspela je da dohvati staklenu flašu kisele vode i razbila mu je o glavu:

Onda mu je otela nož i izbola ga. Prilikom zločina, ona je zadobila posekotinu na ruci. Oprala je potom nož i stavila sa opranim sudovima pored sudopere. Ponela je sa sobom dva mobilna telefona žrtve.

Komšije, sa druge strane, za ubijenog kažu da je bio pravi gospodin i uvek nasmejan

Ovde se doselio pre nekoliko godina otkako je u penziji, žena mu je umrla. Bio je zubar.
pročitajte još

Maloletnik (15) se ub*o

Autor: Mondo.rs