Tereti se i za trgovinu životinjama

GERERO: Bivši šef zoo-vrta u meksičkoj državi Gerero optužen je da je ubio neke životinje zbog mesa, između ostalih incidenata. Još se dodaje da je to meso poslužio za doček Nove godine.

Fernando Ruiz, direktor odeljenja za divlje životinje Ministarstva za životnu sredinu, rekao je da je evidencija zoološkog vrta Zoočilpan u Čilpansingo de los Bravo lažno prikazivala broj pigmejskih koza prošlog leta.

On je optužio bivšeg direktora Hosea Rubena Navu Noriegu da ih je skuvao, što je optuženi porekao, prenosi CNN, javljaju Nezavisne.

- U zoo-vrtu je bilo 5 mužjaka i 5 ženki od kojih je 4 mužjaka bivši direktor poslužio na novogodišnjoj večeri. Te 4 životinje žrtvovane su i skuvane u objektima zoološkog vrta, a zatim su poslužene kao hrana na proslavi 😳😳😳 - naveo je Ruiz.

Dodao je da je tim potezom ugroženo i zdravlje konzumenata jer životinje nisu bile prikladne za prehranu ljudi.

Odeljenje za životnu sredinu u saopštenju je detaljno opisalo druge administrativne nelogičnosti u zoološkom vrtu. Navedeno je da je u odvojenom incidentu Nava trgovao s 4 goveda u zamenu za materijale, alate i zalihe za park. O tome nije bila obaveštena nadležna institucija u skladu s protokolom, a materijali i alati nisu pronađenima u prostorima vrta 😳.

Navodi se i da je zebra zamenjena za alat, a jeleni i goveda vatusi su prodati privatnim licima.

Nava je u sredu odbacio sve optužbe tvrdeći da se vodi prljavi rat za kontrolu proračuna zoološkog vrta. Rekao je da su sve radnje za vreme njegovog mandata bile zakonite.

On je smenjen sa mesta direktora zoološkog vrta 12. januara nakon što je tamo uginuo jelen, preneo je CNN.

Autor: nezavisne.com / CNN

#optužba

#zoo-vrt

#životinje