Sumnja se da je on 24. januara u Novom Sadu oštrim predmetom usmrtio četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, čije je telo pronađeno na parkingu, u ulici Nova 34.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Sadu i Uprave kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Savezne Republike Nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji, uhapsili su B. J. (44) iz Novog Sada, osumnjičenog za krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je on 24. januara u Novom Sadu oštrim predmetom usmrtio četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, čije je telo pronađeno na parkingu, u ulici Nova 34.

B. J. je uhapšen sinoć, na granici Nemačke i Austrije i određen mu je ekstradicioni pritvor.Drugi pišu

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Veterniku dana 24. januara 2023. godine u večernjim časovima, kada je na svirep i podmukao način lišen života J. J. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv B. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1 tačka 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Kako su saopštili iz Višeg javnpog tužilaštva u Novom Sadu, u toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga.

Autor: novosti.rs / Lj.P.