Legendarni koÅ”arkaÅ” tragično je nastradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godiÅ”njom ćerkom Đijanom i joÅ” 7 putnika i članova posade

Na danaÅ”nji dan 2020. godine, svetom se proÅ”irila Å”okantna vest da je legendarni koÅ”arkaÅ” Kobi Brajant tragično nastradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godiÅ”njom ćerkom Đijanom i joÅ” 7 putnika i članova posade.

- Bilo je veoma maglovito. Nije se niÅ”ta videlo. Čuo sam zvuk, kao da avion ili helikopter lete nisko. Onda se čulo bum - rekao je tada novinarima Kolin Storm koji je bio u svojoj dnevnoj sobi u mestu Kalabasas koje je po ovom tužnom događaju postalo poznato.

KoŔarkaŔka legenda, za koju se smatra da je jedan od najboljih igrača svih vremena, ostavio je dubok i neizbrisiv trag u svetu ovog sporta. Preminuo je u 41. godini, a ceo život je bio veran Lejkersima. Njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotrebe.

Kobi, koji je bio poznat kao Crna Mamba, 2016. godine se povukao iz NBA lige kao petostruki Å”ampion i posvetio koÅ”arkaÅ”koj Å”koli, koju je osnovao i u kojoj je podučavao mlade igrače, uključujući i ćerku Đijanu.

Kobi ne samo da je svojom igrom bio idol mnogih budućih koÅ”arkaÅ”a, već je svojom etikom, manirima, radom uticao na mnoge nove NBA zvezde. Bio je uzor mnogim igračima sveta, ne samo u koÅ”arci, već i u drugim sportovima.

Autor: redportal.rs

#Kobi Brajant

#SMRT

#godisnjica

#legenda

#tragedija