Legendarni košarkaš tragično je nastradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još 7 putnika i članova posade

Na današnji dan 2020. godine, svetom se proširila šokantna vest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant tragično nastradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još 7 putnika i članova posade.

- Bilo je veoma maglovito. Nije se ništa videlo. Čuo sam zvuk, kao da avion ili helikopter lete nisko. Onda se čulo bum - rekao je tada novinarima Kolin Storm koji je bio u svojoj dnevnoj sobi u mestu Kalabasas koje je po ovom tužnom događaju postalo poznato.

Košarkaška legenda, za koju se smatra da je jedan od najboljih igrača svih vremena, ostavio je dubok i neizbrisiv trag u svetu ovog sporta. Preminuo je u 41. godini, a ceo život je bio veran Lejkersima. Njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotrebe.

Kobi, koji je bio poznat kao Crna Mamba, 2016. godine se povukao iz NBA lige kao petostruki šampion i posvetio košarkaškoj školi, koju je osnovao i u kojoj je podučavao mlade igrače, uključujući i ćerku Đijanu.

Kobi ne samo da je svojom igrom bio idol mnogih budućih košarkaša, već je svojom etikom, manirima, radom uticao na mnoge nove NBA zvezde. Bio je uzor mnogim igračima sveta, ne samo u košarci, već i u drugim sportovima.

Autor: redportal.rs

#Kobi Brajant

#SMRT

#godisnjica

#legenda

#tragedija