Devojka je poginula na licu mesta

Četiri mladića iz SAD-a osumnjičena su za silovanje 19-godišnje Medison Bruks, studentkinje Državnog univerziteta u Luizijani.

Kevon Deondre Vašington (18), Everet Li (28) i Kasen Karver (18) predali su se u ponedjeljak, a četvrti osumnjičeni, 17-godišnjak koji nije identifikovan jer je maloletan, predao se dan ranije.

Žrtvu su nakon silovanja izbacili iz auta, a na ulici ju je udario automobil i usmrtio je, prenosi New York Post.

Bruks je te noći pila u baru u blizini kampusa, a tamo je 15. januara upoznala 17-godišnjeg osumnjičenog, pa je s njim i njegovim prijateljima napustila lokal. Karver je policiji ispričao da je Medison "bila vrlo nestabilna, jedva je hodala, nije mogla da drži ravnotežu i nepovezano je govorila".

Tražila je prevoz do kuće, a 17-godišnji osumnjičeni i ona su "hodali zajedno i grlili se".

- Rekao je da će je odvesti. Bila je pijana i nije želeo da je ostavi dok je bila jako pijana, a bar se zatvarao - rekao je Karver, prema policijskom izveštaju.

Karver je, kako tvrdi, sedeo na vozačevu mestu, Li pored njega, a Vašington i 17-godišnjak bili su pozadi s Bruks. Kad su je pitali za adresu, devojka je, kaže on, "pala i nije mogla da im odgovori, pa su se kratko vozili i zaustavili".

- Čuo sam svog 17-godišnjeg prijatelja kako ju je pet puta pitao da li želi da ima odnos sa njim, na šta mu je ona dala usmeni pristanak. Bili su intimni, ali onda je prijatelj rekao da moraju da prestanu i odu - stoji u dokumentu koji je objavila policija.

Kad ga je policija pitala smatra li da je žrtva bila previše pijana da bi svesno pristala na odnos, Karver je odgovorio: "Valjda".

Policija je takođe razgovarala s Vašingtonom, koji je izjavio da žali zbog Medisonine smrti, ali je takođe priznao da se smejao dok je hodao iza nje i pomislio:"Kako to nasumično upoznate devojku i samo je pokupite?".

Priznao je da su on i tinejdžer imali odnos s Bruks na zadnjem sedištu automobila, dok su Karver i Li bili na prednjim sedištima, piše Daily Mail.Rekao je i da su kasnije odbacili Bruks na drugu lokaciju, gde ju je oko 3 sata udario automobil na Burbank Drajvu. Inspektori su rekli da je devojka imala gotovo četiri puta više alkohola u krvi od dozvoljene granice, prenosi Telegraf.

Vašington i 17-godišnjak optuženi su za silovanje trećeg stepena, dok su Li i Karver optuženi za saučesništvo u silovanju. Ron Hejli, advokat dvojice osumnjičenih, rekao je kako to "apsolutno nije bilo silovanje".

"Slušajte, ovo je tragedija, definitivno nije zločin", dodao je.

Advokat takođe tvrdi kako su se Bruks i Karver posvađali u njegovom automobilu."Ona je tad izašla iz vozila i rekla da će zvati Uber. Želim da javnost zna da ti mladići, odnosno vozač auta i mladići koji su bili u vozilu, devojku nisu ostavili uz rub ivicu ulice", rekao je.

Autor: Telegraf

#auto

#silovanje

#zlostavljanje