On je u međuvremenu uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Tri žene su ubijene, a četiri osobe su ranjene tokom sastanka stanara u Rimu kada je jedan muškarac (57) iznenada otvorio vatru.

On je u međuvremenu uhapšen i nalazi se u pritvoru, Jedna žena koja se u trenutku napada našla u kafiću rekla je da je on ušao u kafić, a zatim pretio da će ih sve pobiti, prenosi Telegraf. Njega su savladali ljudi koji su se našli na mestu nesreće, a zatim su pozvali policiju. Tom prilikom povređene su četiri osobe, a jedan muškarac se još uvek nalazi u kritičnom stanju.

Premijerka Italije Đorđa Meloni, ispričala je da je jedna od ubijenih žena njena prijateljica Nikoleta Golisano. Ona je u saučešću koje je uputila njenoj porodici rekla da će je pamtiti po tome što je uvek bila vesela.

- Nikoleta je bila zaštitnički nastrojena majka, iskrena i draga prijateljica, a opet u isto vreme vrlo snažna žena - napisala je Meloni. Policija još uvek nije otkrila šta bi mogao da bude motiv napada.

S pobzirom na to da je u trenutku nesreće u pomenutom kafiću organizovan sastanak stanara jedne zgrade, italijanski mediji pišu da je napadač bio u sukobu sa njima. Veruje se da se možda u tom sukobu krije motiv napada.

Autor: Marija Milutinović

#Italija

#UBISTVO

#premijerka

#rim

#sastanak stanara