Njena alkoholisanost nije izuzetak nego pravilo i da dotična u većoj meri nije vodila računa o svoje dvoje dece.

Jednoj 25-godišnjoj Zagrepčanki je malo pre porođaja, čim je primljena u bolnicu, izmereno 2,25 promila alkohola u krvi.

Da njena alkoholisanost nije izuzetak nego pravilo i da dotična u većoj meri nije vodila računa o svoje dvoje dece, utvrdilo je zagrebačko tužilaštvo te su ubrzo na površinu isplivale jezive stvari, a posledice majčinog neadekvatnog postupanja rođena beba je osetila čim je ugledala svet, prenosi Jutarnji.hr.

Devojčica je neko vreme provela na Odeljenju gastroenterologije zbog slabijeg napredovanja na telesnoj težini pa je pregledom genetičara utvrđeno da fenotip deteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu. Curicu su po rođenju hranili na sondu, a vremenom, paralelno s konstantnim svađama sa suprugom, 25-godišnjakinja o higijeni deteta nije dovoljno brinula, čime je povećala rizik da se dete zarazi i kovidom-19.

- Ja sam malog hranila i nije bio zanemaren već samo musav. A što se tiče supruga, kad je curica oduzeta, mi smo se tukli pa je došla policija i socijalna. Redovno odlazim u posete deci, nosim slatkiše. Igram se s njima. Alkohol sam konzumirala kad i suprug, ispred zgrade, nekoliko puta nedeljno. Dok nismo radili, pomagao nam je očuh i imala sam porodiljsku naknadu. Krenula sam na lečenje i skroz se izlečila, a kad me uhvatila želja, znala sam da uzmem samo komadić Subutexa i to je to. O meni trenutno brinu mama i dečko koji se vodi kao otac moga sina, pravdala se majka dvoje dece.

Autor: Telegraf.rs

#pijanstvo

#trudnica

#zagreb