Monstrum je sa 15 godina gonjen zbog dela seksualnog zlostavljanje maloletnika, počinjenog 2006. godine. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Francuska policija uhapsila je Romena Š. (31) zbog sumnje da je oteo, silovao i ubio 14-godišnju Vanesu na jugu zemlje.

Novo ubistvo devojčice šokiralo je Francusku samo nekoliko nedelja nakon brutalnog ubistva male Lole u Parizu.

Vanesin (14) nestanak prijavila je majka u petak nakon što se nije vratila kući iz škole. Policija je uz pomoć nadzornih kamera uspela da prati njeno kretanje a posebnu pažnju privukao je automobil snimljen blizu nje. Nakon identifikacije vlasnika vozila, policija se pojavila u njegovoj kući u Marmandu, a osumnjičeni Romen Š. navodno im je rekao da "zna zašto su ovde".

On je uhapšen i optužen za otmicu, prisilno zatvaranje, silovanje i ubistvo maloletnice. Mediji prenose da je smrt nastupila davljenjem, a Romen se suočava sa doživotnim zatvorom.

Komšije su ga opisale kao "veoma rezervisanog momka", često su ga viđale u crnoj odeći kako pije pivo.

Osumnjičeni je živeo u stanu sa partnerkom, majkom petogodišnjeg deteta. Njih dvoje su nedavno dobili devojčicu, prenose francuski mediji.

Tokom ispitivanja Romen je navodno priznao silovanje i ubistvo devojčice.

"Bio je čudan, uplašila sam se": Osumnjičeni na dan ubistva pratio još jednu tinejdžerku?

Francuski mediji prenose svedočenje tinejdžerke, koja tvrdi da ju je pratio osumnjičeni. To se navodno dogodilo nekoliko sati pre Vanesinog ubistva.

"Šetala sam i videla ga, počeo je da usporava i da mi maše, sa velikim osmehom", rekla je 17-godišnja tinejdžerka.

Dodala je da je vozio polako, da je bio čudan i da se mnogo uplašila. Ona je za to vreme razgovarala sa majkom telefonom.

"Rekla sam joj da je ovde neko ko mi je trubio i koji izgleda čudno, nasmejao mi se. Mama mi je rekla da odmah odem odatle, da budem oprezna i sklonim se negde sa drugaricama", ispričala je ona.

Policija je uspela da uhapsi osumnjičenog za Vanesino ubistvo u petak kasno uveče.

U pritvoru je rekao da je dan petak jutro proveo u kolima, pušeći marihuanu, u blizini škole koju je Vanesa pohađala.

Nakon što je primetio žrtvu, naterao ju je da uđe u automobil i brzo se odvezao sa lica mesta.

Prema pisanju francuskih medija, devojčica je pronađena malo pre ponoći u napuštenoj kući u departmanu Lot i Garona, nekoliko kilometara severno od Tonena.

Mediji prenose da je uhapšeni od ranije poznat policiji. On je sa 15 godina gonjen zbog dela seksualnog zlostavljanje maloletnika, počinjenog 2006. godine. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Autor: Telegraf

#Francuska

#UBISTVO

#otmica

#silovanje