Prevrnuo je košnice i pojeo med na dve lokacije.

Medved nedavno viđen kod Orahova Dola u BiH verovatno je isti onaj koji se proletos kretao brdskim područjima opštine Slivno, neumskog zaleđa i Dubrovačkog Primorja.

Pčelarima je tada rušio košnice. Sada ne pravi štetu jer ima hrane u prirodi trave i šumskog voća posebno voli maginje kojih u ovo doba godine ima u izobilju.

- Prevrnuo je košnice i pojeo med na dve lokacije kod Banića i na Rudinama. Isprevrtao je petnaestak košnica, a po tragovima koje je ostavio lako se može zaključiti da je reč o medvedu, premda ga nismo izravno videli", rekli su primorski pčelari za Slobodnu Dalmaciju.

Čini se da medved nije samac. Moguće je da ima nekoliko jedinki, jer je na predelu Slivno-Glavice-Zavala pre nekoliko godina navodno viđeno troje mladunaca s majkom medvedicom.

Medved ima veliki radijus kretanja i nije mu veliki problem da sa područja Slivna u potrazi za hranom odluta u dvadesetak kilometara udaljeno Dubrovačko primorje ili Hercegovinu. Smeđi medved najveća je evropska zver i može težiti i više od 300 kilograma.

Autor: Telegraf.rs

#BiH

#Kuće

#medved

#meštani