Zapretio je da će se vratiti s puškom, što je, nažalost, i učinio i osuo rafale po ljudima.

Jozo Jasak (50) iz Gruda optužen je da je 4. avgusta, oko 2 sata posle ponoći, u mestu Gorica, opština Grude, tokom proslave zaštitnika župe, pucnjima iz kalašnjikova ubio Velimira Bušića (60) i Matu Grizelja (34), a ranio Žarka Galića (73) i Antu Galića (25).

Brojni očevici i svjedoci rekli su da je ispred ugostiteljskog objekta Zmaj tokom veselja izbila svađa, nakon čega je Jasak počeo da prevrće stolove i stolice, pa je udaljen iz bašte kafane, s tim što je tada zapretio da će se vratiti s puškom, što je, nažalost, i učinio i osuo rafale po ljudima.

Optužnicu, koja Jaska tereti za dva ubistva i dva pokušaja ubistva, ali i za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, podiglo je Kantonalno tužilaštvo ZHK, a potvrdio ju je Kantonalni sud Široki Brijeg.

- Optuženom se stavlja na teret da je 4. avgusta iz kalašnjikova, u nameri da ubija, ispalio 16 hitaca u pravcu vitalnih delova tela četvorice muškaraca. Bušić i Grizelj su podlegli na mestu, dok je hicima koje je ispalio iz automatske puške Žarku Galiću naneo teške, po život opasne povrede, a Anti Galiću lake povrede", navodi se u optužnici.

Autor: Nezavisne.com

#BiH

#SMRT

#UBISTVO