Nakon rutinske kontrole pao u komu i ubrzo preminuo.

Marko Stojanović (30) iz Svilajnca u ponedeljak 24. oktobra otišao je u ćuprijsku bolnicu na rutinsku kolonoskopiju, nakon koje je pao u komu i ubrzo preminuo.

Marko je, prema tvrdnjama njegove supruge Nikoline Antić, preminuo zbog toga što su mu ćuprijskoj bolnici probušili debelo i tanko crevo tokom kolonoskopije, a dok su to sanirali, povredili mu i pluća. On će biti sahananjen u sredu na gradskom groblju u Svilajncu u 13 sati, prenosi Nova. Marko je imao roditelje i starijeg brata, a iza njega ostala je supruga Nikolina, petnaestomesečni sin i ćerka (10) iz prvog braka.

Ova tragična vest o smrti mladića uznemirila je javnost, a tim povodom oglasio se i vd direktor bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, piše Blic.

- U Opštoj bolnici Ćuprija, prilikom komplikacija tokom kolonoskopije i, nažalost, tragične smrti pacijenta M.S, započet je inspekcijski nadzor od strane inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja - rekao je Gajić.

Podsetimo, tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

Autor: Blic

#Marko Stojanović (

#Nikolina Antić

#Slobodan Gaji

#svilajnac