Optužena je za okrutno ponašanje prema maloletnim osobama, ali su joj deca na kraju vraćena. 😡

Sedmoro dece spašeno iz zlostavljačke porodici u Teksasu ispričalo je kako ih je majka godinama mučila - tukla ih šipkom, terala da jedu izmet i piju izbeljivač. 😥

16-godišnji blizanci, dečak i devojčica, uspeli su u utorak pobeći iz porodičnee kuće u Hjustonu u Teksasu i zatražiti pomoć od suseda. Kada su majka Zaikiya Duncan (40) i njen dečko Jova Terrell (27) doznali da su deca uspela pobjeći, napustili su kuću. No policija ih je ubrzo uhapsila.

Blizanci su ispričali da ih je majka vezala lisicama i patentnim zatvaračima. Na fotografijama se vidi kako 16-godišnjaci na telu imaju posekotine, modrice te ožiljke na zapešćima i gležnjevima.

Dečak je rekao da je pronašao ključ od lisica u majčinoj torbi i sakrio ga u usta, a zatim pre zore pobegao iz kuće. Ostalo petoro Duncanine dece u dobi od sedam do 14 godina preuzela je socijalna služba. Četvoro je prevezeno kod rodbine u Luizijani, a peto je ostalo u ustanovi.

Uevala im izbeljivač u grlo

Otac dece Nicholas Menina, fotograf i voditelj u baptističkoj evanđeoskoj crkvi koji živi u Baton Rougeu sa suprugom, rekao je za Daily Mail da ne želi komentirati slučaj.

U optužnici se navode strašni detalji dugogodišnjeg zlostavljanja. 16-godišnji dečak rekao je istražiteljima da mu je majka jednom dala 24 tablete protiv prehlade i alergija kako bi mogao spavati. Preporučena doza je jedna do dve tablete svakih šest sati, a najviše 12 u 24 sata.

Deca su takođe ispričala da im je Duncan ulevala izbeljivač u grlo i na genitalije sve dok nisu dobili opekline po koži. Ako su "previše pričali", za kaznu su morali piti sredstva za čišćenje, prenosi Index.hr.

Duncan je zabranila deci da koriste kupaonicu te su morala vršiti nuždu po sebi, nakon čega ih je znala naterati da piju vlastiti urin i jedu izmet.

Tukla ih kablovima i šipkama

Djeca su također kazala da ih je majka često tukla kablovima i metalnim šipkama. Njezin dečko Terrell često je udarao 16-godišnjaka.

Kada su blizanci u utorak pobjegli, bili su jako neuhranjeni. Kazali su da ih je majka izgladnjivala i hranila samo sendvičima jednom do tri puta tjedno.

Obitelj se ove godine preselila blizu Houstona u ogromnu kuću, koja je prodana krajem srpnja i čija je vrijednost procijenjena između 552.001 i 627.000 dolara. Policija tek treba utvrditi jesu li Duncan i njezin dečko kupili ili unajmili nekretninu.

Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupaonice, dnevni boravak i blagovaonicu, natkrivenu terasu, garažu za dva automobila i pristup bazenu.

Već pre optužena za zlostavljanje dece

Duncan je pre 10 godina već bila optužena za zlostavljanje dece. U školi su primetili da njeno 5-godišnje dete ima opekotine na stopalima, genitalijama i drugim delovima tela te su ga poslali u bolnicu.

Kada je policija došla u dom Zaikiye Duncan, pronašla je 20-mesečno dete sa zavezanim rukama i umotano u odeću. Jedina druga osoba u kući bio je detetov četverogodišnji brat.

Duncan je tada priznala policiji da je redovno disciplinovala jedno dete terajući ga da sat vremena bude u položaju za sklek, zbog čega su mu oticale ruke. Takođe ga je prisiljavala da spava na dnu ormara, čija je vrata zablokirala daskama kako ne bi moglo pobeći i ukrasti hranu iz kuhinje.

Optužena je za okrutno ponašanje prema maloletnim osobama, ali su joj deca na kraju vraćena.

Autor: Index.hr

#Hjuston

#Jova Terrell

#Nicholas Menina

#Teksas

#Zaikiya Duncan