Bebi srce još neko vreme kucalo pre nego što ju je ona izvadila iz utrobe

Žena iz Teksasa osuđena je u ponedeljak za ubistvo jer je ubila trudnu ženu kako bi uzela njeno nerođeno dete.

Porota je većala oko sat vremena pre nego što je Tejlor Rene Parker (29) proglasila krivom za ubistvo Regan Mišel Simons-Henkok (21) u oktobru 2020. i otmicu nerođenog deteta. Advokati Parkerove su tvrdili da dete nije preživelo ubistvo majke i da nije moglo da se radi o otmici. Tužioci su, međutim, rekli da je nekoliko medicinskih stručnjaka potvrdilo da je bebi srce još neko vreme kucalo pre nego što ju je ona izvadila iz utrobe.

Tokom suđenja se saznalo da je Parker udarila Simons-Henkok najmanje pet puta po glavi velikom snagom da joj se deo lobanje zabio u mozak, piše ABC News.

- Simons-Henkok je osećala neopisivu bol kad Parker počela da joj seče stomak. Kad je Parker izvadila dete, žena je još bila živa. Tada je Tejlor nastavila da je seče i povređuje jer nije htela da je ostavi u životu. Ovde se nije radilo o brzoj smrti. Samo je nastavila da je seče - rekla je tužiteljka Loren Ričards.

Izricanje kazne zakazano je za 12. oktobar. Tužitelji traže smrtnu kaznu, iako porota može da odredi i kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Autor: Kurir.rs / Index.hr

#Teksas

#beba

#nerođeno dete

#trudnica

#ubila trudnu ženu