Ubica je mirno živeo 10 godina

Neviđena pohlepa i teško koristoljublje motiv su priče koja će vjerojatno ući u anale  naše kriminalistike.

Zagrebačka policija saopštila je da je 10 godina od prijave nestanka jedne zagrebačke penzionerke sada taj slučaj rešila, utvrdivši da je reč o - teškom ubistvu. Za koje je sada osumnjičen Damir K. (63), komšija žrtve, koji ju je kako se sumnja ubio, telo zamotao u tepih i bacio u bunar i onda mirno živeo sledećih 10 godina.

Nestanak je zaveden i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (NENO)  gde  je navedeno da je sa adrese stanovanja u Dinarskoj ulici nestala 24. oktobra 2011. Naveden je i njen opis u kojem piše da je reč o ženi srednje telesne građe, visokoj oko 165 cm, prosede kose i plavih očiju. Policija je tada nestanak istraživala te zaključila da ne može utvrditi gde se žena nalazi.  U međuvremenu, 5 godina od prijave nestanka, Damir K. je, kako se sumnja krivotvorio dokumentaciju o kupoviini njenog stana, čime je taj stan prisvojio.

Kada je policija prije 2 godine došla do saznanja da bi on mogao biti počinitelj, počela je to istraživati, a  to je istraživanje rezultiralo njegovim hapšenjem. Pretražena je njegova vikendica, a policija je uz pomoć pripadnika MORH-a prekopala njegovo dvorište kako bi našla bunar. Pre dva dana bunar je iskopan i 22. septembra telo, za koje se sumnja da je  je telo nestale Savojke Senišin, nađeno je na dubini od 7 m. Prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog obdukcije i  utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#Starica

#UBISTVO