Nudio 24.000 evra u bitkoinima

Nemačke vlasti uhapsile su 28-godišnjeg mladića koji je preko internet podzemlja pokušao da unajmi ubicu da ubije partnera žene u koju je bio zaljubljen.

Osumnjičeni je navodno platio hiljade evra da unajmi ubicu sa lažne veb stranice. Mladić je uhapšen u aprilu, a Tužilaštvo u Berlinu je sada saopštilo da je optužen za pokušaj podstrekavanja na ubistvo.

Prema tužiocima, osumnjičeni je priznao da je ubistvo trebalo da izgleda kao nesreća - kao saobraćajna nesreća ili pljačka. U početku je nudio 9.000 evra, ali u bitkoinima. Rekao je i da mu je tada rečeno da plati više novca za drugog ubicu, jer je, kako su mu rekli, prvi uhapšen. Mladić je pristao i platio ukupno 24.000 evra u bitkoinima.

Ubistva se nisu dogodila jer je plaćeno mesto ubistva nepouzdano. Tako je kasnije mladić saznao da je u pitanju prevara i da mu novac neće biti vraćen.

Administrator "podzemnog" sajta je čak rekao osumnjičenom da bi mogao da se predstavlja kao ubica i da obmane druge potencijalne "korisnike", rekli su tužioci.

Autor: redportal.rs

#UBISTVO

#internet

#mladić

#ubica