Advokat Borisav Bilali izboden je u svojoj kancelariji kada je na njega nožem nasrnuo njegov nezadovoljni klijent S. R. (72

Advokat Borisav Bilali izboden je u svojoj kancelariji u Koceljevi, kada je na njega nožem nasrnuo njegov nezadovoljni klijent S. R. (72). Napad se dogodio oko 11 časova, a prethodila mu je svađa između Bilalija i klijenta.

- Navodno, povređeni advokat je zastupao napadača. Osumnjičeni je ušao u kancelariju, nakon čega su počeli da se svađaju, a potom je S. R. potegao nož i počeo da ubada Bilalija u vrat - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

Uhapšen

- Nakon toga, osumnjičeni je izleteo iz kancelarije i počeo da beži, a povređeni advokat izašao je ispred, prešao tridesetak metara i nekako smogao snage i pozvao policiju da bi prijavio napad.

Policijske patrole i kola Hitne pomoći odmah su došli do kancelarije.

- Nedaleko od kancelarije patrola je zatekla napadača, a pronađen je i nož kojim je S. R. napao advokata. On se tereti za pokušaj ubistva. Navodno, ovo mu nije prvi incident, pre sedam dana napao je i sudskog stražara.

Bilali je posle napada prebačen u šabačku bolnicu.

- Hitno je operisan, ali je ipak životno ugrožen jer su povrede ozbiljne - naveo je izvor.

Stanari ulice u kojoj se napad dogodio kažu da su odjednom začuli krike i galamu.

Čuli krike

- Ništa nije slutilo da će neko napasti Boru. Sedeli smo na terasi kada se čula galama u blizini. Posle toga smo čuli jauk i dozivanje u pomoć, a samo nekoliko minuta posle toga čule su se sirene i stiglo je vozilo Hitne pomoći - objašnjavaju meštani Koceljeve i dodaju:

- Bili smo izuzetno zabrinuti. Koliko smo čuli, Boro je prebačen u Šabac u bolnicu i životno je ugrožen. Ovaj napad nas je sve začudio, on važi za jednog od najboljih advokata, svaki slučaj koji je preuzeo on je odbranio.

Kako objašnjavaju, Bilali je nekada bio sudija.

- Poslednjih godina drži kancelariju sa sinom. Oni inače žive u jednom selu, a bave se i uzgojem koza - kažu naši sagovornici. Iz Advokatske komore u Šapcu, čiji je Bilali član, osudili su napad.

Uvek nasmejan

Meštani imaju reči hvale o bivšem sudiji

Meštani Koceljeve ne mogu da sakriju svoju zabrinutost i čuđenje zbog napada koji se dogodio na poznatog advokata u centru mesta.

- Boro je uvek nasmejan, veseo i začudio nas je napad na njega. Svi su ga voleli i bio je dobar sa svima. Radio je na mnogo slučajeva i jedan je od najcenjenih advokata - otkrili su meštani.

Autor: Kurir

#Borisav Bilali

#Koceljeva

#advokat

#pokušaj ubistva