Nesreća se dogodila tokom devetodnevnog obilaska tog područja

Trojica Rusa poginula su nakon pada helikoptera kojim je upravljao bivši petorostruki juniorski prvak sveta u biatlonu.

Olupina helikoptera u kojoj se nalazio nekadašnji svetski prvak pronađena je na Kamčatki 17. jula.

Pronađene su tri mrtve osobe, a sada su ruski novinari doneli zastrašujuće činjenice o nesreći.

Malinovski je stradao 16. jula zajedno sa Zojom Kaigorodovom i Sergejem Kolesnjakom. Sledećeg dana kosti troje ljudi otkrivene su u blizini prevoja Semjačkov, 13 kilometara od vulkana Uzon. Ruski, ali i svetski mediji pišu kako su mrtva tela trojice stradalih iskasapili i pojeli medvjedi.

Prema vestima Channel Five u Rusiji, ministarstvo za vanredne situacije dalo je prve informacije o tragediji.

Nesreća se dogodila tokom devetodnevnog obilaska tog područja u uslovima koji nisu bili pogodni za letenje. Helikopter je trebao sletjeti u susedno selo Milkovo u 7 sati po lokalnom vremenu. Međutim, komunikacija helikoptera je prestala, što je dovelo do potrage.

Lokalni mediji napominju da je helikopter bio u vlasništvu kompanije Vzlyot, čiji je vlasnik Igorov otac Vladimir Malinovski. Ovaj 25-godišnjak bio je veliki zaljubljenik u vazduhoplovstvo i u njemu su se sukobile dve želje.

S jedne strane pokušao je nastaviti karijeru kao biatlonac, ali glavni cilj mu je bio postati pilot.

Studirao je u Tehničkoj školi civilnog vazduhoplovstva. Prije tri mjeseca dobio je dozvolu za pilota Mi-8, a sports.ru navodi da je rasprodao sportsku opremu jer je imao želju biti pilot.

Daily Mail piše kako je odlazak Malinovskog oplakala ruska i svjetska biatlonska zajednica.

Juri Kaminski, glavni trener ruske muške nacionalne biatlonske reprezentacije, rekao je za sportsku kuću Match TV da je svima veoma žao.

- Dugo je bio dio naše muške reprezentacije i puno je obećavao. Bio je divan čovek i velik sportista Koliko znam, dvoumio se ostaviti biatlon ili ne, koncentrisati se samo na letenje ili ne. Bio je tako mlad - rekao je on, prenosi Index.hr.

Autor: Index.hr

#Malinovski

#medved

#rusi