U svakoga je ispalio po jedan hitac na mestu ih usmrtivši.

Vedran Bašić (39) optužen je za dvostruko teško ubistvo, a optužnicu je podiglo ŽDO Pula. Prema optužnici tereti ga se da je u noći na 14. januara 2022. u porodicčnoj kući u Argonautskoj ulici u Puli hicima iz vatrenog oružja ubio oca Daria (67) i majku Nadu (66) Bašić. U svakoga je ispalio po jedan hitac na mestu ih usmrtivši.

Motiv ubistva bilo je koristoljublje, a Vedran Bašić svoje je roditelje ubio u garaži kuće. Nakon toga pričekao je gotovo dan pre nego što je sam otišao na policiju te im kazao da je ubio roditelje. Kada su policajci nakon toga došli do spomenute kuće, našli su dva tela. Vedran Bašić priveden je i pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja dela, a istražni zatvor nedavno mu je i produžen.

Njegov otac inače je godinama radio u Uljaniku, gde je bio i rukovoditelj. Komšije su Bašiće nakon događaja opisali kao mirnu porodicu, dok su za Vedrana Bašića rekli da je bio tih i pomalo povučen. On je poznat policiji zbog nekih sitnijih dela, no nikada nije bio prijavljivan za dela s elementima nasilja.

Autor: Večernji.hr

#UBISTVO

#policija

#roditelji