Od ukupno 4.183 saobraćajnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine.

Proteklog vikenda na hrvatskim putevima poginulo je pet osoba, zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih saobraćajnih prekršaja, a jedan vozač je na osječko-baranjskom području naduvao 4,09 promila alkohola, izvestio je u utorak Direktorat policije.

Od ukupno 4.183 saobraćajnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1.606), a slede nekorištenje sigurnosnog pojasa (514) i vožnja u alkoholisanom stanju (345). Prilikom nepropisnog korištenja mobilnog uhvaćeno je 236 vozača.

Najveći broj vožnji pod uticajem alkohola, njih 83, počinili su vozači od 30 do 41 godinu kojima je najčešće izmerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća prekoračena brzina od 239 km na sat zabeležena je kod vozača na zadarskom području, dok je na osječko-baranjskom području izmerena najveća koncentracija alkohola od 4,09 promila.

U nadzoru saobraćaja aktivnosti policije bile su posebno usmerene prema prekršiocima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 19 ponavljača koji su počinili 21 novi saobraćajni prekršaj.

Autor: Večernji.hr

#alkohol

#nesreća

#prekršaji