S obzirom na to da nije bilo sumnjivih okolnosti, nije naložena obdukcija tela nastradalog.

Stanovnici sela Dragovca, na samom ulazu u Bojnik, u šoku su nakon što je u plastičnom buretu od 200 litara u kojem su se nalazile komine, rano jutros, pronađen mrtav S. R (50) iz tog sela.

Policijska ekipa je obavila uviđaj i saopštila da nema sumnjivih okolnosti. Prema navodima policije, radi se o "zadesnoj smrti". Za sada je nepoznanica da li je S. R. upao u bure zbog toga što mu je pozlilo ili zato što se okliznuo.

Porodica nesrećnog čoveka odbila je da razgovara sa novinarima, uz objašnjenje da su "suviše potreseni da bi davali bilo kakve izjave". Sestra nastradalog izjavila je samo da je njen brat bio izuzetno dobar čovek.

Meštani kažu da se sa sigurnošću zna da je telo S. R. pronašao njegov sestrić, koji je svratio do kuće da ga pozove kako bi išli da zajedno navodnjavaju zasad malina, piše Telegraf.

Ariton Mihajlović iz Dragovca je kazao da je u selu od drugih ljudi čuo da je S.R. mešao komine od jabuka u buretu i tamo su ga pronašli.

- Niko ne zna šta se tačno desilo. Komšije ništa ne pričaju, svi ćute. Ja sam ga poznavao, povremeno je radio kod mene, pomagao mi da sečemo drva. Ne znam da je imao zdravstvene probleme - rekao je Mihajlović.

BIO JE DOBAR ČOVEK, DRUŠTVEN

Stanimir Pavlović iz susednog sela Pridvorica, takođe je poznavao nastradalog čoveka i kazao je da je bio dobar čovek, društven.

Čuo sam da je neke komine mešao u nekoj ogromnoj kaci, da je pao i da je nastradao. Bio je bolestan ranije. Poznavao sam ga jer sam moler i krečim svuda. Desila se nesreća. Sudbina, šta ćete - izjavio je Pavlović.

Meštani su kazali da je S. R. bio neoženjen i da je živeo sam sa majkom. Iz lebanskog sela Klajić doselili su se u Dragovac, pošto su tu pre petnaestak godina kupili manju kuću.

- Često smo ga viđali na biciklu i sa rancem. Radio je po selu, različite poslove, nadničio. Njih je petoro dece, dva brata i tri sestre i prilično su teško živeli. Pre nekog vremena mu je umro otac, brat je otišao u Beograd da radi, a sestre su se poudavale. Bio je sam u dvorištu kada se dogodila tragedija - izjavio je jedan od stanovnika Dragovca koji je želeo da ostane anoniman.

S. R. će biti sahranjen sutra na seoskom groblju. S obzirom na to da nije bilo sumnjivih okolnosti, nije naložena obdukcija tela nastradalog.

Autor: Dragana Kocić

#bure

#dragovac

#policija

#rakija

#sestra