Ocu se bore za život

Dečak (6) iz Italije preminuo je u egipatskom letovalištu nakon što je dobio stomačni virus zbog kojeg je stalno povraćao, prenosi Telegraf.

Otac dečaka Antonio Mirabile (46) i njegova trudna supruga Rosalia Manosperti bili su na odmoru sa svojim sinom u Šarm el Šeiku u Egiptu, kada se mališan razboleo.

Brat Rosalie Roberto Manosperti rekao je za La Stampu da su dečak i njegov otac bili najgore pogođeni, dok je majka imala blaže simptome.

- Stalno su povraćali. Otišli su 26. juna i trebalo je da ostanu u Egiptu dve nedelje. Mesecima su planirali odmor - rekao je on.

Dali su im tablete protiv trovanja hranom, ali se "porodica vratila nazad u hotel i dalje povraćala", dodao je on.

Međutim, do subote ujutru simptomi nisu nestali, zbog čega su pozvali hitnu pomoć.

Doktori su sat vremena pokušavali reanimaciju, ali nisu mogli da spasu dečaka, prenosi Mirror.

Foto: unsplash.com/ Flo P / @nattyflo

Njegov otac je primljen u bolnicu sa "simptomima početka otkazivanja bubrega" i sada se nalazi na intenzivnoj nezi, rekao je.

- Nemamo definitivne informacije o stanju mog zeta. Oni su se osigurali i tražili da mogu da iznajme privatni let, ali su im potrebni medicinski izveštaji iz bolnice koji im se ne dostavljaju - rekao je Roberto.

Zvaničnici su već uradili obdukciju mališana, ali La Stampa prenosi da uzrok smrti neće biti poznat mesecima.

Sumnja se da se dečak otrovao hranom.

- Ne vidimo nikakav izlaz iz ove noćne more, želimo da zajedno prolazimo kroz tugu u našem domu u Italiji, ali ne znamo kako to da uradimo - dodao je on.

On je rekao da njegov zet imao probleme sa bubrezima i srcem, ne može da se uspravi.

- Želimo da dovedemo sve kući, neka nam neko pomogne - apelovao je on.

Ovo je još jedna u nizu tragedija koja je pogodila Egipat. Da podsetimo, Hurgada je prethodnih dana bila u svetskim medijima, nakon dva napada ajkule u poznatom letovalištu.

Prema poslednjim podacima, poginule su žene iz Austrije i Rumunije.

Autor: telegraf.rs

#Egipat

#decak

#tragedija