Ugovor u rangu dvostrukog MVP NBA lige Jokića

Kako prenosi portal Mondo, sada je i zvanično - Zajon Vilijamson se na 22. rođendan obećao Nju Orleansu i sa njima je potpisao novi petogodišnji ugovor, verovali ili ne treći najveći u istoriji NBA lige!

Prvi pik na draftu iz 2019. godine u narednih pet godina zaradiće 231 milion dolara, odnosno garantovano mu je samo 193 miliona. Ugovor će biti uvećan ukoliko Vilijamson u narednim sezonama bude uvršten u najbolju petorku NBA lige, a u šta očigledno čvrsto veruju u Pelikansima.

Nije ih obeshrabrilo ni to što se Zajon Vilijamson ugojio, i to što je čitavu prethodnu sezonu propustio zbog povrede, tako da je nagrađen za vernost i ostanak u Pelikansima iz kojih se činilo da želi da pobegne u veću franšizu.

Nekadašnji član Djuka, gde su ga prozvali novi Lebron, odigrao je do sada svega 85 mečeva u NBA ligi, a dobio je ugovor koji nije naročito manji od Jokićevog. Dvostruki uzastopni MVP je nedavno potpisao supermaks na 264 miliona evra, iza njega sledi Bredli Bil sa 251, a primera radi Vilijamson će više zarađivati od Janisa Adetokunba.

Pred njim je sigurno lepa budućnost, do povrede je u proseku beležio 25,7 poena, 7 skokova i 3,2 asistencije, ali da li je ovde više marketing odigrao ulogu nego kvalitet?

Ovakav napumpani ugovor Zajona Vilijamsona mogao bi da pokrene haos u NBA ligi...

Autor: mondo.rs

#Jokić

#KOŠARKA

#NBA

#Najveći u istoriji

#SAD

#Zion Vilijamson

#adetokumbo

#adetokunpo

#milioni

#mvp

#novi ugovor

#ogroman