Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. M. iz Novog Sada, osumnjičenog za teško ubistvo

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. M. iz Novog Sada, osumnjičenog za teško ubistvo, u ponedeljak uveče u Ljermontovoj ulici u Novom Sadu

Na osnovu naloga, kako se navodi u saopštenju VJT, osumnjičeni M. M. je bio uhapšen, te mu je bilo određeno zadržavanje do 48  časova. Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koje mu se stavlja na teret, posle čega je VJT predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti da će M.M. ometati postupak uticanjem na svedoke,da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Više javno tužilaštvo će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost naknadno biti obaveštena.

Kako pišu Novosti, 66-godišnji M. M. se sumnjiči da je u ponedeljak uveče, na zajedničkoj terasi, u Ljermontovoj 4 u novosadskom naselju Grbavica, sa više uboda nožem teško povredio starijeg komšiju Jova S. (75) koji je ubrzo posle toga, uprkos naporima lekara, preminuo.

Obojica žive sami u zgradi na pomenutoj adresi, a navodno je ranije toga dana između njih došlo do prepirke zbog zaključanog zajedničkog kupatila.

Uveče je ponovo došlo do verbalnog sukoba, koji se završio tragično po Jova S.

Autor: LJ. P.

#UBISTVO

#Više javno tužilaštvo

#istraga

#izbo komšiju

#zajedničko kupatilo