Ivan Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca ubijen je hladnim oružjem, nožem ili sekirom, i to pre dosta vremena, što se uklapa sa činjenicom da ga niko nije video ni čuo skoro tri godine.

Ivan Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca ubijen je hladnim oružjem, nožem ili sekirom, i to pre dosta vremena, što se uklapa sa činjenicom da ga niko nije video ni čuo skoro tri godine.
Ovo su, kako nezvanično saznajemo, pokazali rezultati obdukcije koja je urađena u Institutu za sudsku medicinu u Nišu. Svi dokazi ukazuju da ga je svirepo ubila supruga Biljana (38), najverovatnije na spavanju, a potom je njegovo telo raskomadala i u delovima prenela do štale i zabetonirala u buretu.

Klupko ovog zločina, kakav se ne pamti u Porečju, počelo je da se odmotava 26. juna kada je pronađena beživotno telo Biljane, koja se ubila trovanjem pesticidima. Ona se ubila u štali, gde je i pokopala supruga, za koga je poslednjih godina svima govorila da je na privremenom radu u Rusiji.

Istražitelji sada utvrđuju da li je žena građe poput Biljane mogla sama da usmrti muškarca u punoj snazi i zatim ga zabetonira. Ono što je još veća enigma jeste motiv zašto je to učinila, jer njihovi najbliži tvrde da nisu imali probleme u braku i da su u slozi i ljubavi odgajali troje dece.

- Dosadašnja istraga pokazuje da Biljana nije imala pomagače, ali predstoji još informativnih razgovora sa svima iz njihove okoline. Nakon što je prošao poligraf, sumnja je najpre otklonjena sa njenog ljubavnika Aleksandra L., jer je utvrđeno da nije učestvovao u zločinu, ali i da nije znao šta se dogodilo Ivanu. Takođe, ispitali smo i jednog preduzimača, koji je vodio radnike u Rusiji - kaže, za "Novosti", izvor blizak istrazi.

- Nisu još gotovi svi biološki nalazi, ali je izvesno da je Ivan ubijen u jednoj od prostorija u kući, gde su živeli sa decom i Biljaninom maćehom.

Naš sagovornik kaže da je Biljana najverovatnije ubila Ivana na spavanju i to se verovatno desilo u jednoj od soba iz koje je sklonjen tepih. Iako su prošle tri godine, forenzičari mogu da pronađu tragove krvi upotrebom specijalnih sredstava, koja reaguju sa proteinima iz telesnih tečnosti bez obzira na to što su tragovi oprani, dodaje naš sagovornik.

- Kako je Biljana uspela da ubedi sve iz svoje okoline da je Ivan u Rusiji, tako je verovatno imala i objašnjenje zašto je izbacila tepih iz kuće - dodaje naš izvor.

- Ivan jeste, navodno, bio ljubomoran, ali niko nam zasad nije potvrdio da ju je maltretirao. Razlog zašto je sve ovo uradila, odnela je sa sobom u grob.

I Biljanino telo je bilo na obdukciji i prema prvim nalazima nema tragova nasilne smrti i da je ona nastupila trovanjem pesticidima iz bočice koja je pronađena pored nje.

NJihovu decu zasada su zbrinule Biljanine dve sestre, koje su potpuno utučene zbog saznanja da je ona bila u stanju to da učini. Isključile su telefone i pristup internetu, da bi zaštitile decu, koja su u istom danu saznala da osim majke nemaju više ni oca.

Komšije kažu da je Biljana deci, navodno, dan pre samoubistva rekla da ide u manastir Tumane sa njihovim ocem, koji dolazi iz Rusije.- Tata je došao, ja ću da idem sa njim u Tumane, pa kad se vratimo doći ćemo po vas i idemo za Beograd. Tata je kupio stan i kola - tako je rekla deci, ona tako kažu - priča komšinica.

- Navodno je, po prvobitnom planu, trebalo da idu i deca, ali je onda Biljana rekla da Ivan neće da ulazi u kuću da ne bi probudio decu, nego će on da dođe do mosta, a da ona izađe, pa da odatle krenu u Tumane. Navodno je trebalo da se posle toga vrate po decu i da idu za Beograd. Ispostavilo se da je sve samo deo jedne velike laži.

Kojim oružjem je Biljana usmrtila supruga, još ne može pouzdano da se utvrdi imajući u vidu stanje pronađenog tela. Obdukcija je obavljena u niškom Zavodu za sudsku medicinu, a očekuje se da Ivan bude sahranjen danas u Vučju.

Leskovačka javnost pamti slučaj od pre petnaestak godina, kada je prijavljen nestanak poznatog kriminalca Tome Divljaka. Danima su tragali za njim i verovalo se da je njegova prošlost uzrok njestanka ili najcrnjeg scenarija. Tek kada je počeo da se širi nesnosni miris iz šahte u dvorištu porodične kuće, telo je nađeno, a istražitelji su utvrdili da je Tomu ubila supruga na spavanju i pokušala da sakrije njegovo telo.

- Bila je osuđena minimalno i izašla je iz zatvora. Sudije su plakale kad su čule priču.

Dok je nju maltretirao, nekako je i trpela, ali kada je počeo rođeno dete da maltretira, pukao joj je film. Sestra joj bila saučesnik, ali je i ona sada na slobodi - priseća se jedan leskovački advokat.

Autor: Novosti

#Leskovac

#UBISTVO

#samoubistvo