Vatrogasci pronašli posadu.

Na Braču se jutros srušio sportski avion Cessna, a u padu aviona 3 članova posade je preživelo i nisu u životnoj opasnosti. U avionu su bila 2 putnika i pilot, a srušio se na području Pustinje Blaca na vrlo nepristupačnom terenu.

- Putnici aviona Cessna 172, koji se jutros srušio na ostrvu Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva u KBC Split gde će im biti pružena dalja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a 2 putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada aviona vatrogasci su osigurali područje od požara pa će policijski službenici u saradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju sprovesti uviđaj. Direkcija civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na brzoj i profesionalnoj reakciji. 

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice ​(HVZ) izvestili su da su odmah nakon dojave na teren izašli vatrogasci, i to 11 pripadnika DVD-a Supetar sa ​4 vozila, četiri vatrogasca DVD-a Bol sa ​dva​ vozila te ​dva​ vatrogasaca s ​jednim​ vozilom aeorodrma Brač. U 10​ i ​16 ​sati ​vatrogasci DVD-a Supetar prona​šli su palu letelicu u kojoj su bila ​tri​ putnika. 

Autor: Večernji.hr

#AVION

#Hrvatska

#nesreća