Osnovano se sumnja i da je insistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolisala i nalagala mu da joj predaje platu.

Općinsko državno odvetništvo u Pazinu tereti hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela protovpravno oduzimanje slobode i keivičnog dela nasilja u porodici.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. pa do juna 2022. u jednom gradu na području Istre, postupila protivno članu 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, odnosno da je zlostavljala svoga 3 godine starijeg supruga.

Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu, vrijeđala ga i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima porodice. Osnovano se sumnja i da je insistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolisala i nalagala mu da joj predaje platu od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon pa ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika osećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli-Pola je prihvatio predlog Opštinskog državnog odvetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na učesnike krivičnog postupka i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Autor: Večernji.rs

#malteretiranje

#muž

#žena