Devojka I.P. (28) preminula je jutros od zadobijenih povreda u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Nišu, kada su se sudarili motocikl i "reno".

Devojka I.P. (28) preminula je jutros od zadobijenih povreda u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Nišu, kada su se sudarili motocikl i "reno".

Devojka, koje je bila na motociklu, sinoć je operisana, ali je podlegla povredama.

Nesreća se dogodila u petak oko 17.15 sati na uglu Nišavske i Ulice majora Gavrilovića u Nišu.

Do nesreće je došlo kada je motocikl na kojem su se nalazili muškarac i žena, krećući se velikom brzinom, udario u automobil "reno senik", koje je skretalo iz Nišavske ulice u Majora Gavrilovića.

Žena koja živi u neposrednoj blizini mesta nesreće kaže da je začula stravičan udarac.

- Istrčala sam na ulicu i videla dva tela, bili su u polusvesnom stanju. Komšinica koja je upravljala "renoom", kako mi je rekla, polako je skretala, i kako sam čula od komšija, motocikl se velikom brzinom zabio u nju. Od siline udarca vozilo se zarotiralo, a ženska osoba je preletela preko kola - navela je ova žena ranije za Telegraf.rs.

Zoran Milošević, koji živi u toj ulici, rekao je da se tom ulicom juri.

- Ova ulica je kao staza za eksperimentalne brzine. Ono što situaciju čini još gorom jeste da je tu autobusko stajalište, a nema pešačkog prelaza. Nesreće su dosad izbegavane samo zahvaljujući prisebnosti vozača. Ova ulica je prava, široka, dobra za velike brzine. Ali oni koji ovde voze, ne razmišljaju da ovde žive ljudi.

Istakao je da su se on i njegove komšije više puta obraćali nadležnima i tražili da se stave ležeći policajci, ali da njihove molbe nisu uslišene.

- Sto puta sam zvala i molila za ležeće policajce. Ovde se leti, a deca nam se na ulici igraju. Jure motocikli, vozila, nema spavanja ni za koga ko živi ovde. Pitanje je dana bilo kad će ovde neko da pogine - rekla je Marina Nikolić, stanarka ulice.

pročitajte još

NESTAO MARIJAN IZ PIROTA

Autor: Telegraf

#Niš

#motocikl

#nesreća