Motociklista u kočenju udario u prednji deo kombi-vozila

Iz policije su se nakon provedenog uviđaja oglasili službenim saopštenjem u vezi saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama koja se danas oko 12.20 sati dogodila na raskrsnici Sjeverne vezne ceste i Ulice Slavka Pokaza u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod uviđajem su utvrdili da je 31-godišnjak, upravljajući kombi vozilom, preko pune uzdužne crte na kolovozu prešao na suprotnu saobraćajnu traku kojom se kretao 47-godišnji vozač motocikla. Pritom je motociklista u kočenju udario u prednji deo kombi vozila, te od jačine udara sletio na travnatu površinu. Povređeni 47-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu gde je od zadobivenih povreda preminuo.

U ovoj saobraćajnoj nesreći lakše je povređen 31-godišnjak koji je nakon pružene lekarske pomoći pušten iz bolnice. Policijski službenici protiv 31-godišnjeg vozača kombija podnose krivičnu prijavu Opštinskom državnom odvetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenja kaznenog dela izazivanja saobraćajne nesreće u putnom prometu.

Kako smo ranije izviestili, u nesreći je smrtno stradao ugledni slavonskobrodski preduzetnik Zlatko Majstorić, koji se bavio ugradnjom i održavanjem plinskih i vodovodnih instalacija.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#Put

#nesreća