Pomogli su joj slučajni prolaznici i pozvali su policiju koja ga je privela u policijsku stanicu.

Muškarac je pratio, a zatim i fizički nasrnuo na ženu u četvrtak u splitskoj Pojišanskoj ulici. Stravičan napad anonimno je podijelila osoba bliska žrtvi putem Fejsbuk grupe, a napad je potvrdila i policija

- Meni blisku osobu je sinoć dok sam bio na poslu i odlazio kući pješice progonio jedan postariji čovek, te je naposljetku i udario u zadnji dio vrata i po glavi. Pomogli su joj slučajni prolaznici i pozvali su policiju koja ga je privela u policijsku stanicu. Potom su tražili da i ja pristupim u istu zbog davanja izjave. Na kraju nisu uopšte uzeli moju izjavu jer su ovi što su joj pomogli bili svedoci, a meni su savetovali da se pobrinem da se ona u četvrtak ujutru pojavi na Prekršajnom sudu - stoji u poruci.

Policija je za Dalmaciju danas potvrdila napad, a nad napadačem je provela kriminalističko istraživanje.

- U četvrtak, 16. juna 2022. u 1 sat iza ponoći primljena je dojava kako u Pojišanskoj ulici u Splitu muškarac tuče ženu i tražio se dolazak policije. Policijski službenici su došli na mesto događaja, utvrđeno je da je 69-godišnji muškarac povlačio za ruku 40-godišnjakinju, tražio od nje da mu da cigarete, a potom je i udario. Tokom policijskog uviđaja muškarac je vređao i psovao policijske službenike. Oštećenoj je ponuđeno da se pozove Hitna medicinska pomoć kako bi je pregledali, što je ista odbila - rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Navode da je muškarac uhapšen i odveden u službene prostorije, a s obzirom na to da se nalazio u alkoholisanom stanju zadržan je do otrežnjena odnosno do prestanka delovanja alkohola.

Autor: Večernji list

#muškarac

#napad

#žena