Deda joj pretio ubistvom, majci pozlilo

Kako prenosi portal Mondo, više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dragana D. (61), okrivljenog da je od februara 2021. do februara ove godine u više navrata silovao svoju maloletnu unuku (13) u porodičnoj kući na Banovom brdu. Prema novom zakonu, monstrumu preti od deset godina zatvora do doživotne robije. Kako je utvrđeno istragom, Dragan se iživljavao nad unukom kad god bi ostali sami u kući.

Sumnja se da je okrivljeni, uz upotrebu sile i pretnje, silovao unuku u svom stanu u okviru kuće u kojoj devojčica živi sa roditeljima, koji imaju još četvoro dece, kao i stričeva familija. Optuženi se nalazi u pritvoru da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku.

Ovaj jezivi slučaj našao se u centru pažnje 9. marta, kada je Dragan uhapšen, nakon što je devojčica posle jednogodišnje torture skupila snage da se požali majci i otkrije šta joj je deda radio kada bi ostajali sami. Monstrum je, kako se ispostavilo, unuci pretio da će ubiti i nju i njenu majku ako nekom progovori o njihovoj tajni.

Majka zlostavljane devojčice kazala je da je njen svekar pre izvesnog vremena došao da živi kod njih u porodičnoj kući na Banovom brdu i da nije ni slutila da će joj napastvovati ćerku.

Kad mi je ćerka otkrila šta joj je deda radio, pozlilo mi je. Nisam mogla da verujem... Rekla mi je da ju je najpre pipkao po telu, a onda ju je nekoliko puta naterao na seks. Pretio joj je da ni slučajno nikom ne govori o tome, jer će ubiti i nju i mene. Odmah sam sve ispričala mužu i pozvali smo policiju.

U međuvremenu, Dragan je pobegao, verovatno je naslutio da će ga unuka raskrinkati. Međutim, brzo je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. Ukoliko Viši sud potvrdi optužnicu protiv njega, uskoro bi trebalo da se odredi termin za početak suđenja. Draganov sin, otac zlostavljane devojčice, juče se kratko oglasio povodom podizanja optužnice:

Nisam obavešten da je podignuta optužnica, a oca nisam ni video od kada je uhapšen. Meni je najbitnije da je ćerka dobro, a njemu neka sude i nek dobije doživotni zatvor ako je kriv.

Draganov sin je priznao da je u prvom trenutku, kad je saznao šta je njegov otac uradio, bio toliko gnevan da je ozbiljno razmišljao o tome da mu lično presudi.

Ne mogu da vam objasnim koliko mi je bilo teško da se obuzdam da ne uzmem pravdu u svoje ruke i presudim mu! Bolje bi bilo da me je ubio nego što je ovako nešto uradio mojoj ćerki. Nadam se da će ceo život provesti iza rešetaka, jer mu je mesto samo u kavezu.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Dragan D. nije želeo da iznosi odbranu, niti da odgovara na pitanja, iskoristivši pravo da se brani ćutanjem. Spekulisalo se, međutim, da je odmah posle hapšenja u policiji navodno izjavio da je star i nemoćan, te da zbog toga godinama nije u stanju da ima seksualni odnos.

Autor: mondo.rs

#Banovo brdo

#Priznala majci

#Silovao

#Sin hteo da ga ubije

#Unuku

#deda

#doživotna robija

#godinu dana

#stan

#uhapšen