Beba kojoj je srce još kucalo je pronađena, ali je bilo prekasno.

Hrvatica (31) je rodila dete u mađarskom vinogradu i tamo ga ostavila. Otišla je u Osijek i završila u bolnici gdje su lekari shvatili šta se dogodilo pa alarmirali policiju. Iako je beba kojoj je srce još kucalo pronađena, bilo je prekasno pa je ubrzo preminula. 

Hrvatska policija u noći je 16. juna izvestila mađarske kolege da u bolnici u Osijeku zbrinjava ženu koja je prethodno poslepodne verovatno rodila dete u Mađarskoj, a potom je tamo ostavila. Žena u početku nije sarađivala s policijom, ali da se ranije pokazala kooperativnom, dete bi, prema tvrdnjama mađarske policije, bilo spašeno, prenosi Start News. 

Slučaj preminule tek rođene bebe istražuje i osječko-baranjska policija, ali zbog osetljivosti slučaja, ne sme iznositi nikakve detalje.

- Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uključujući i međunarodnu policijsku saradnju, s obzirom na prirodu događaja. Za sada nemamo dodatnih informacija, ne smemo bilo šta javno da iznesemo- rekli su za Večernji list kratko u PU osječko-baranjskoj.

Autor: Večernji list

#beba

#dete

#majka