U kući porodice Nikić samo muk i neverica

- Rekli su nam da je mama nastradala i da je više ne čekamo. Kažu ona je sada na nebu. Braća i ja bismo, ipak, voleli da je mama i dalje tu, sa nama. Ali, iako više neće biti, znamo da će nas čuvati i brinuti o nama odozgo, kao što je to uvek radila.

Ovako, za Novosti, dok u naručju ljulja i pokušava da uspava najmlađeg brata, kaže trinaestogodišnji Nemanja, jedan od šestorice sinova Verke Nikić (36), koja je preminula dok je bila za volanom svog folksvagen turana sinoć u LJubeselu, kod Topole, nakon što joj je pozlilo za volanom. U vozilu, koje je potom sletelo s puta i uletelo u jedno dvorište, bila je i njena majka Emilija.

Iza Verke ostala su šestorica sinova, Nemanja (13), Ognjen (11), Nikola (9), Stefan (4), Filip (2) i Mateja koji još nije napunio godinu dana, kao i suprug Ivan (36) i njegov vremešni otac Živadin, sa kojima je do juče ova mlada i vredna žena živela u domaćinstvu u selu Belosavci.

U kući porodice Nikić danas bez suza i leleka. Samo muk i neverica. Nakon tužne vesti, koju su dobili u utorak uveče, u dvorište su pristizali rođaci, prijatelji, komšije. O stradaloj Verki svi imaju samo reči hvale, ali istovremeno svi brinu i pitaju se kako će Ivan dalje sam sa šestoro dece i starim ocem.

Ivan Nikić za Novosti kaže da je očajan i da zaista ne zna kako će bez Verke:

- Izgubio sam sve u životu, ženu, koju sam voleo i koja mi je podarila šest anđela. Očajan sam, ali protiv sudbine i Boga se ne može. Iskreno, ne znam kako ćemo dalje.

Od njega saznajemo da je Verka imala određenih srčanih problema, da joj je to nasledno, jer joj je i otac preminuo u 41. godini od srca. Ipak, Verkin suprug ističe da njegova žena više od godinu dana nije imala nikakvih problema.

Prve informacije iz istrage, međutim, ukazuju da je ova mlada žena imala srčani udar dok je upravljala folksvagenom, nakon čega je izgubila kontrolu nad vozilom, pa je sletela sa puta.

- Sestra je tog dana vodila majku u bolnicu, gde je Emilija primila infuziju i novu terapiju. Vozila je majku kući i usput su svratile do apoteke i prodavnice. Samo 200 metara dalje, Verki je pozlilo, pala je i umrla našoj majci na rukama, a vozilo je završilo u obližnjem dvorištu - priča Verkin brat Milan.

Po njegovim rečima, on se sa sestrom, kao i Ivan, čuo petnaestak minuta pre tragedije. Ništa nije slutilo na zlo:

- Kada sam čuo da se dogodila saobraćajna nesreća, bukvalno sam odleteo tamo - priča dalje Milan:

- Našao sam majku kako kuka i mrtvu sestru u njenom naručju. Pre dolaska Hitne pomoći na rukama sam moju Verku izneo iz auta i pokušavao da je oživim. Došli su lekari i mogli su samo da konstatuju smrt, dok je mama prevezena sa lakšim povredama u bolnicu. Puštena je danas, ali tek sada joj je loše. Svi smo loše, ali se trudimo da budemo jaki zbog dece.

Autor: J. D. LJUTIĆ

#Verka Nikić

#nesreća

#šestoro dece