Policijski službenik je udaljen iz službe.

Policija je otkrila ko je lažno dojavio da je postavljena bomba u koprivničkom lokalu Orinoco u trenutku dok je tamo bio koncert narodnjaka.

Kako su upravo saopštili – reč je o policijskom službeniku, njihovu 46-godišnjem kolegi! Uhapšen je i udaljen iz službe.

- Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 46-godišnjakom, policijskim službenikom Policijske uprave koprivničko-križevačke, zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela lažne uzbune.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 10. juna, u 23.11 č. nazvao komunikacijski centar Policijske uprave i lažno dojavio da je u ugostiteljskom objektu u Dugoj ulici postavljena bomba, a što je iziskivalo hitno delovanje policije i detaljan protivteroristički pregled prostora.

- Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 46-godišnjakom, policijskim službenikom Policijske uprave koprivničko-križevačke, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela lažne uzbune protiv osumnjičenog je podnesena krivična prijava nadležnom državnom odvetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Takođe, policijski službenik je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak”, naveli su u koprivničkoj policiji.

U trenutku dojave u Orinocu je bilo više stotina posjetitelja na koncertu folk pjevača Esada Merulića.

Autor: Večernji list

#Muzika

#bomba

#koncert