Avion nema crnu kutiju

U padu aviona koji je danas pronađen kod Rakovice poginuli su svi putnici, njih četvoro.

Potvrdio je to danas direktor Civilne zaštite Damir Trut.

- Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoj zadatak i pronašli letelicu. Čim je uočena iz vazduha, poslate su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letelice Cesna poginuli i sledi policijski uviđaj. U ime svih operativnih snaga izražavam saučešće porodici i prijateljima poginulih - rekao je Trut.

On je rekao da je avion pronađen par stotina metara od Broćanske kose.

- Ovaj avion, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mestu. Deo snaga ćemo povući, a deo će ostati da pomogne s izvlačenjem letelice i poginulih - rekao je Trut.

Jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Brončanca javio je da su pronašli avion, koji je juče nestao sa radara iznad Rakovice.

To je javljeno preko radio veze u bazu, a tome su svedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije.

- Vidim delove repa, krila i kabine - rekao je letač koji je našao avion.

Da je avion pronađen na području Bročanca kod Rakovice za Hinu je potvrdio glavni istražitelj avionskih nesreća Danko Petrin.

Petrin je rekao Hini da je tu informaciju dobio od HGSS-a.

Kako piše Večernji list, u nestaloj Cesni bili su pilot Švajcarac i tri putnika - dva Nemca i Hrvat, i avion je juče oko 11:30 nestao s radara iznad Rakovice. Krajnje odredište je bio nemački grad Lajhigen.

Radi se o gradiću od 10-ak hiljada stanovnika u južnoj Nemačkoj, u blizini Ulma u saveznoj državi Baden-Virtenberg.

IZVOR: TW / @RavnateljstvoCZ

Potragu za nestalom Cesnom policijski službenici i HGSS-ovcima otežavali su loši vremenski uslovi: Teren na kojem se tragalo za nestalim avionom je izrazito šumovit i brdovit i osim toga, članovima HGSS i policiji rad na terenu otežavali su i kiša, magla i niski oblaci koji se kod takvog vremena pojavljuju.

Autor: telegraf.rs / pink.rs

#AVION

#Hrvatska

#putnici