Tužilaštvo je naredilo da se odredi pritvor državljaninu Nemačke zbog sumnje da je odgovoran za nesreću

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila juče na Pančevačkom mostu odnela je život Dobrinki J. (77) i Trivunu J. (77), bračnom paru iz Beograda, a tužilaštvo je naredilo da se odredi pritvor državljaninu Nemačke zbog sumnje da je za nju odgovoran.

Kako Telegraf saznaje, bračni par je bio u kamionu i išli su u smeru ka gradu.

- Pre saobraćajne nesreće kamiona "zastava" kretao se desnom kolovoznom trakom u smeru ka gradu. U jednom trenutku iznenada je prešao u levu kolovoznu traku i u tom trenutku je automobil "BMW" prednjim desnom stranom udario u zadnju levu stranu kamiona. Od siline udarca i inercije kamion se vratio u desnu kolovoznu traku, udario u zaštitnu ogradu, a dvoje ljudi je ispalo iz kabine kamiona - kaže sagovornik Telegrafa.

Kako se saznaje, na mesto nesreće pojavio se tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva i naredio da se i kamion voze na vanredni tehnički pregled, da se uzmu izjave od svedoka nezgode i video zapisi sa kamera.

S. K. (47), vozaču BMW-a, inače državljaninu Republike Nemačke zaposlenom u Srbiji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje od 48 časova zbog sumnje da je izazvao sabraćajnu nezgodu, odnosno da je počinio teško protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On će sutra biti saslušan pred tužiocem.

Autor: Jelena Paunović

#Pančevački most

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#nesreća

#pančevac

#tužilaštvo