Stanari zgrada su uznemireni

Još traje potraga za maskiranim napadačem, koji je u ponedeljak oko podneva, sa šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem, usmrtio Luku Perenčevića (28). Zločin se dogodio u improvizovanoj teretani, u jednoj od garaža između solitera u beogradskom naselju Banjica. Policija je i u utorak ispitivala prijatelje i poznanike žrtve, kako bi došla do informacija o mogućim organizatorima i naručiocima likvidacije.

Inspektori su posle uviđaja zapečatili objekat u kom se dogodio zločin, u slučaju da tužilaštvo naloži da se odrade veštačenje ili dodatni pregled lica mesta.

- Detaljno su pregledani snimci sa kamera - navodi naš izvor blizak istrazi. - Vidi se napadač, ali je maskiran. Ipak, u toku je rekonstrukcija njegovog kretanja i očekujemo neke rezultate.

Zločinac se pojavio u ponedeljak, sa torbom koju koriste raznosači hrane, oko 11.30 i ušao u teretanu. Perenčević je sedeo na klupi. Niko nije previše obraćao pažnju na njega.

- Gotovo iz neposredne blizini izvukao je pištolj sa prigušivačem i pucao u Perenčevića - navodi naš sagovornik. - Hice je skoncentrisao u glavu i gornji deo tela. Bio je sigurno nadrogiran i nije prvi put koristio oružje. Vrlo precizno i mirno je gađao žrtvu, a potom istrčao iz teretane i nestao među soliterima.

Trojica mladića, koja su bila unutra iznela su teško ranjenog Perenčevića i pozvala Hitnu pomoć. On je, međutim, bio na mestu mrtav. Lekari su konstatovali smrt, a policija je istog trenutka blokirala ovaj deo Beograda u potrazi za ubicom. U okviru istrage, policija je obavila razgovor sa I. N., S. J. i J. M., trojicom Lukinih drugova koji su bili svedoci surovog ubistva. Oni su, kako nezvanično saznajemo, ispričali da je on odmah izgubio svest i da su ga izneli na trotoar, ali da im je izdahnuo na rukama. O motivu ubistva ništa nisu mogli da kažu.

U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je motiv najnovije likvidacije u glavnom gradu. Pominje se osveta, ali i borba za teritoriju u rasturanju narkotika.

- Perenčević se pominjao i na suđenju braći Rakočević, koji su okrivljeni za ubistvo njegovog druga, jedva punoletnog Filipa Lepojevića, i ranjavanje Alekse Đukanovića - ističe naš izvor. - Obojica su važila za mladiće bliske ubijenom Luki. To je jedan pravac istrage. Narednih dana biće saslušani i otac i rođaci braće Rakočević. Oni su u pritvoru, ali će i sa njima biti obavljen razgovor.

Perenčević je, inače, bio navijač FK Rad, a povezivan je, prema policijskim operativnim podacima, i sa trgovinom narkoticima. Najveći deo života proveo je na Banjici, a pre izvesnog vremena, kada je dobio dete, sa ženom se preselio na Dorćol. Gotovo svakodnevno je, međutim, dolazio u stari kraj.

Autor: Novosti.rs

#UBISTVO

#banjica

#luka