Fudbaler doživeo srčani udar

List Klarin je objavio da je Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu, gde se oporavljao posle nedavne operacije na mozgu koju je imao, a vest prenose svi svetski mediji. Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od kardiorespiratornog zastoja. Skončao je u svom domu, gde se nalazi od kada je izašao sa operacije. 

IZVOR: TW / @debrownweb

Bivši reprezentativac, a kasnije i selektor Argentine, pre nekoliko nedelja je hospitalizovan zbog izlivanja krvi u mozak, ali se činilo da je operacija dobro prošla. On je pušten na kućno lečenje, ali je samo nekoliko dana kasnije preminuo.

Veliki Maradona svoju fudbalsku karijeru otpočeo je u lokalnom klubu Estrella Roja, koji je vodio njegov otac. Odmah je dokazao da je poseban, već sa 10 godina odlazi u mlađe kategorije Argentinos Juniorsa, gde je 1973. i 1974. godine ostvario 136 vezanih pobeda. Za prvi tim debitovao je sa 16 godina, a prvim potezom na meču provukao je loptu kroz noge protivniku. Do 20. rođendana odigrao je 150 utakmica i postigao 100 golova za klub, i postao jedan od najcenjenijih argentinskih igrača. Maradona 1982. godine odlazi u Evropu i postaje član Barselone, a dve godine kasnije seli se u Napoli.

Foto: Printscreen Twitter

Maradonina karijera bila je jako uspešna, ali njegov privatni život bio je pun skandala i borbe protiv zavisnosti od narkotika. Poslednji pokušaji da se vrati fudbalu bili su u timu za koji navija, Boki juniors, ali je taj period njegove karijere obeležila borba protiv zavisnosti od kokaina i lečenja po raznim klinikama.

IZVOR: YT / momboj

Autor: redportal.rs

#Diego Maradona

#preminuo

#srčani udar