Oštećeni im je u strahu za svoj život predao novac

Županijsko državno odvetništvo u Varaždinu žalIće se na odluku o kazni izrečenoj u presudi Županijskog suda kojom su 3 hrvatski državljana i državljana Bosne i Hercegovine proglašeni krivima zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva. ŽDO će tražiti strože kazne.

Okrivljenici su proglašeni krivima jer su 1. novembra 2019. u Selniku, zajedno s još jednom osobom, opljačkali vlasnika kuće. Dok je 26-godišnjak bio u vozilu pazeći da neko ne naiđe, ostali su u ušli u kuću 63-godišnjaka i lažno se predstavili kao policijski službenici.

Izudarali su ga šakama i nogama po glavi i trupu tražeći da im preda novac. Oštećeni im je u strahu za svoj život predao 600.000 kuna, nakon čega su pobegli. Vlasnik kuće je usled primljenih udaraca zadobio višestruke povrede glave od kojih je preminuo 29. januara 2020.

Sud im je izrekao kazne zatvora, i to 26-godišnjaku 6 godina, 34-godišnjaku 7, a 36-godišnjaku 9 godina. Državno odvetništvo će podneti žalbu jer smatra da su izrečene kazne svim okrivljenima preblage s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja krivičnog dela.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#hrinika

#pljacka