Sledi saslušanje

Dana 23.3.2022. godine, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP odeljenja za borbu protiv korupcije, određeno je zadržavanje prema D.I., N.K. i G.G., zbog osnovane sumnje da su izvršili produženo krivično delo prevare u privrednom poslovanju, prenosi Pink.rs.

Osumnjičeni će biti saslušani od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičenom D.I. se stavlja na teret da je u svojstvu ovlašćenog lica privrednog društva Pegaz link, zajedno sa N.K. i G.G., dovodio u zabludu predstavnike oštećenih privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo Pegaz link solventno i da će preuzeta roba biti plaćena dospelosti, čime su naveli komercijaliste i zaposlene u oštećenim privrednim društvima da im predaju robu, koju su osumnjičeni potom prodavali na crnom tržištu. Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara.

Na okolnosti navedenog krivičnog dela, osumnjičeni će biti saslušani od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Autor: pink.rs

#Crna Hronika

#milioni

#novac

#prevara