Oni su bili učitelji u penziji. Njihova tela pronađena su jutros u kući u ulici Despota Stefana

Miodrag (89) i Todorka (87) Georigijev iz Niša, učitelji u penziji čija su tela pronađena jutros u kući u ulici Despota Stefana u niškom naselju Pantelej, prema prvim nalazima, preminuli su prirodnom smrću u razmaku od 24 časa. Kako saznaje Blic, Miodrag je preminuo prvi, pre 36 časova od pronalaska tela, a njegova supruga Todorka nakon toga, pre 12 časova.

- Miodrag je pronađen u krevetu. Prema prvim procenama nije umro u snu jer je telo ležalo poprečno na ležaju. Verovatno je ustao pa mu se slošilo, usled čega je seo ili je pao na krevet gde je preminuo. Prema stanju tela, pretpostavlja se da je smrt nastupila u nedelju u toku noći, odnosno oko 36 časova pre nego što je telo pronađeno. Njegova supruga je bila slabo pokretna i nije mogla sama da ustaje iz kreveta. No, kada je videla da Miodrag leži na krevetu i da se ne odaziva, ona verovatno je uspela da ustane nekako iz svog kreveta i da dopuzi do njega u pokušaju da mu pomogne. No, nije imala snage. Njeno telo je nađeno na podu pored kreveta gde je preminula. Ona je preminula 12 časova pre pronalaska, odnosno u ponedeljak u toku noći - kaže izvor Blica.

Policija je obavila uviđaj a tela supružnika su upućena na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Sve ukazuje na prirodnu smrt i nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na neku sumnjivu okolnost ili drugačiji scenario smrti. Od čega su tačno preminuli, biće utvrđeno obdukcijom.

- Oba sina su im u inostranstvu već sigurno 30 godina, Miodrag se brinuo o Todorki, on je išao u nabavku sam i donosio sve šta treba. Moguće je da je Miodrag umro od srca, a da njegova njegova supruga nije mogla da preboli pa je i ona umrla od tuge. Ceo život su živeli skladno i zajedno, sigurno je ona kada je videla da je mrtav pokušala je da mu pomogne, a kada je videla da ne može, umrla je i sama od tuge. Ona je inače dugo bila bolesna i zbog vena nije ni ustajala iz kreveta, on se brinuo o njoj - kaže jedna od komšinica.

Komšije su primetile da se od petka ne podižu roletne na kući Georgijeva, što su činili svakog jutra nakon što ustanu.

- Juče sam lupala i na vrata i na prozor niko mi se nije javio. I zvonila i niko se nije javljao a roletne su bile spuštene od petka. Onda smo obavestili policiju. Tu živimo 40 godina, nikad preku reč nismo čuli od Miodraga. Bili su divni ljudi. Kad beše ona prva korona, moji sinovi su mu nudili: “Deda Mijo, jel treba nešto da ti kupimo?“. A on kaže: „nema potrebe idem ja“. „Treba li drva da ti unesemo?“, pitali su ga. „Ne, sam ću“, odgovarao je starac. Sve je sam obavljao, do petka - dodaje druga komšinica.

Planirali starački dom, ali nikada nisu otišli

Komšije kažu da su supružnici imali planove da idu u starački dom, ali da to nikada nisu ostvarili.

- Pričali su, još dok je Miodragov otac bio živ u staračkom domu, da će i oni u Gerontološki centar kada onemoćaju. "Jedan ako se razboli, ići ćemo u starački dom", govorili su. To je bilo pre pet šest godina. Ne znam što nisu otišli, imali bi bolji život - kaže komšija iz ulice.

Autor: Blic

#Despota Stefana

#Miodrag i Todorka

#Niš

#Pantelej