Šariću je 24. secembra ukinut pritvor i određen kućni pritvor tako da sam bez pratnje sudske straže dolazi u Specijalni sud

Pred petočlanim većem Apelacionog suda u Beogradu sutra bi trebalo da budu saslušana dvojica svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

To su Nebojša Joksović i Draško Vuković, ali nije još poznato da li će oni svedočiti u prisustvu javnosti ili će javnost biti isključena sa ovog drugostepenog pretresa, kao što je to bio slučaj u toku prvostepenog suđenja pred Specijalnim sudom.

Sudsko veće je, prema saznanjima Tanjuga, odlučilo da sutra na pretresu odluči da li će javnost biti isključena ili ne.

Inače u petak sudsko veće je pored usvajanja predloga branilaca optuženih da se ponovo ispitaju dva svedoka saradnika, usvojilo i njihov predlog da se iz spisa predmeta kao - nezakonito pribavljeni dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, Šarićev brat od tetke.

Nakon ove odluke reagovao je postupajući zamenik Tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić i zatražio izuzeće tog kompletnog veća, koje vodi ovaj drugostepeni postupak povodom žalbi na prvostepenu presudu.

Veće je, međutim, njegov zahtev odbacilo kao neblagovremen. Šariću je 24. secembra ukinut pritvor i određen kućni pritvor tako da sam bez pratnje sudske straže dolazi u Specijalni sud gde se održava ovaj drugostepeni pretres.

Autor: Blic

#saradnici

#svedočenje

#šarić