Dvadesetogodišnjak izgubio život na ROĐENDAN MAJKE

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Đorđević Srbin iz Amerike je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. februara u gradu Šipingport u Pensilvaniji. Sa njim u automobilu bio je njegov otac Slobodan, a prema prvim informacijama njegovo stanje je stabilno.

Tragedija se desila na dan kada je Nikolina majka Danijela, proslavljala rođendan, samo nekoliko minuta od njihove kuće. U sudaru dva automobila osim Nikole, nastradao je i američki državljanin Rejmond Rok. Drugovi nastradalog mladića inicirali su prikupljanje pomoći porodici Đorđević kako bi pomogli da se pokriju visoki troškovi Nikoline sahrane i bolničkog lečenja Nikolinog oca. Pomoć se sakuplja preko portala Gofundme.com. Za kratko vreme naišao je na ogromnu podršku naših ljudi kako iz SAD tako i iz Srbije, gde se apel deli putem društvenih mreža.

Kako je poručio jedan od Nikolinih prijatelja preko mreže:

utros smo dobili tragičnu vest da je naš mladi Nikola izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela (rođena Barać) i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san. Ovaj poziv za buđenje bilo je poslednje što su očekivali. Nesreća se dogodila 16. februara (Danijelin rođendan!) nešto posle 21 sat u Šipingportu, Pensilvanija, samo nekoliko minuta od njihove kuće. Nikolin otac Slobodan bio je sa njim u trenutku nesreće. On je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Porodice Đorđević i Barać tuguju i vaša molitvena podrška je u ovom trenutku preko potrebna.

Apel je naišao na dobar odziv, pa je za 24 časa, sakupljeno je više od 17.000 od potrebnih 20.000 dolara.

Porodica je preplavljena količinom podrške i ljubavi koju su dobili u protekla 24 sata. Stara srpska izreka "Na muci se poznaju junaci" veoma je tačna. Svi ste pravi heroji i porodica vam je zauvek zahvalna. Slobodan je i dalje u bolnici, ali dobra vest je da se sutra očekuje otpuštanje i ponovno okupljanje sa porodicom. On je vazdušnim putem transportovan sa mesta nesreće, zbrinut zbrinjavanje u Hitnoj pomoći i primljen u odeljenje za traumu, što će samo povećati rastuću listu troškova za ovu ožalošćenu porodicu. Ova neizvesnost je razlog zašto smo podigli cilj kampanje. Vaša ljubav, podrška i razumevanje su veoma cenjeni. Neka vas Bog blagoslovi i večno sećanje na Nikolu!

Nesreća se dogodila oko 21 sat kada su se dva vozila sudarila na Šipingport putu u Šipingportu. 

Autor: mondo.rs

#20 godina

#Amerika

#SAD

#SMRT

#Srbin

#majci za rođendan

#nesreća

#poginuo

#sudar

#tragedija