Od jake detonacije kamenje uništenog ivičnjaka i krupniji delovi trotoara leteli su na sve strane.

U ulici u kojoj je bilo dosta građana teško je povređen M.K. (59) iz Majdanpeka i još jedna žena koja je zadobila lakše povrede. Povređeni M.K. se sa suprugom kretao trotoarom u trenutku kad je šleper, koji je bio u tranzitu za Beograd i želeo da skrene iz centra ka glavnoj saobraćajnici, nagazio na ivičnjak i deo trotora koji je napukao.

U tom trenutku došlo je do pucanja gume na kamionu i od jake detonacije kamenje uništenog ivičnjaka i krupniji delovi trotoara leteli su na sve strane. Povređeni M.K. je odmah prebačen u Opštu bolnicu u Majdanpeku i prema nezvaničnim informacijama radi se o težoj povredi ahilove pete na jednoj nozi koja je izazvala obilno krvarenje. Pretpostavlja se da je povreda nastala od udarca većeg kamena.

Dodaje da cigla koja je poletela sa napuklog trotoara ima gotovo deset kilograma.

- Mogu da kažem da ih je sam Bog spasao na današnji dan. Zamislite da se u tom momentu tu našlo neko dete, tada ima dosta ljudi u gradu, neradan je dan. Majdanpek nema zaobilaznicu pa se tranzitni saobraćaj ovih teških vozila obavlja kroz centar i zaočekivati je bilo da se nešto ovako dogodi - kaže vidno uznemiren Majdanpečanin koji se u trenutku nesreće našao na licu mesta.

Na mestu na kojem se dogodila nesreća nalazi se policija, a ekipa Hitne medicinske pomoći je odmah zbrinula povređene građane Majdanpeka.

Autor: Pink.rs

#Trotoar

#ivičnjak

#kamion