Očevici svedočili o slučaju

SANSKI MOST: Policijska stanica u Sanskom Mostu istražuje slučaj pokušaja mučenja i ubijanja životinje i trenutno se traga za osobom koja je u proteklu subotu, u popodnevnim satima, na lokalitetu naselja Jezernice u reku Sanu bacila štene, javljaju Nezavisne novine.

Prema rečima očevidaca, nepoznati muškarac se dovezao biciklom, te se potom, držeći malo crno štene u ruci, spustio niz obalu do reke i potom bacio štene u hladnu vodu. 

Ovaj prizor su videli slučajni prolaznici i ribolovci na drugoj obali i kada su zagalamili na muškarca, on je seo na bicikl i potom se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Na svu sreću, psić je uspeo isplivati na obalu i spasiti se, a očevici su uspeli fotografisati zlostavljača, a slike su postavljene na društvene mreže. 

Ovaj neljudski i beskrupulozni postupak zgrozio je ovdašnju javnost, a objava je u velikom broju podeljena na društrvenim mrežama i internetskim portalima, nakon čega se u istragu uključila i policija. 

Ubijanje i mučenje životinje je po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja krivično delo, za njega su zaprećene stroge sankcije.  

Autor: nezavisne.com / Zlatan Čekić

#Sanski most

#reka

#sana

#štene