Čovek je bio oličenje dobrote...

Kako prenosi portal Mondo, muškarac koji je u noći između utorka i srede pretučen na smrt u Kosovskoj ulici u centru Novog Sada je poznati ulični svirač, šezdeset godina star muškarac Kristijan Kostić Bleki.

Za njegovo ubistvo uhapšen je 21 godinu star Ž. R. iz Žablja koji se sumnjiči da je tražio novac Kostiću, nesrećni čovek dao mu je 390 dinara, a kad mu je osumnjičeni tražio još rekao je da nema. Nakon toga ga je mladić pretukao nasmrt. Bleki je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

On je čak prišao prolazniku koji je zvao hitnu pomoć i sačekao da lekari odvezu Kostića, kako bi utvrdio da li iko sumnja na njega. Od para koje je uzeo čoveku kupio je cigarete.

Vest o Blekijevom ubistvu potresla je mnoge njegove kolege i mnoge Novosađane koji su ga svakodnevno viđali kako svira gitaru u centru grada.

Kako prenosi jedan njegov dobar prijatelj, Kristijan je imao i ponos i srce od zlata:

Kako ga ne bi žalili. Kristijan je svoj stan prodao da bi dao novac prijatelju za operaciju srca. Od tada je bio beskućnik. Iskreno, ne znam ko je taj prijatelj kome je dao sve pare od prodatog stana. Nije želeo o tome mnogo da priča, znao je samo da kaže "Bitno je da sam u tom trenutku i ja nekome pomogao"! Kakvog čoveka je Novi Sad izgubio, zbog jednog klinca koji ga je ubio iz hira, to znamo mi koji smo ga znali. Ko ga nije poznavao ne zna da on nikada nije bio materijalista. Znao je da zaspi i na klupi, ili da noć provede u nekom lokalu koji je radio. Ranom zorom bi zauzimao svoje mesto, na stepenicama podzemnog prolaza i uveseljavao po ceo dan Novosađane. Voleo je svima da pomogne, da sa svima popriča.

U dokumentarcu Ja Supermen govorio je o tome kako je došao od zaposlenog i obrazovanog čoveka, do beskućnika i podelio je sa javnošću svoju tešku životnu priču.

Autor: moondo.rs

#390 dinara

#Bleki

#Kristijan Kostić Bleki

#NOVI SAD

#Novosađani

#UBISTVO

#Ulični

#gitara

#potresno

#svirač

#tuga